2 میلیارد نفر تعداد مردمی كه گرسنگی پنهان دارند
كار در محل 2 میلیارد نفر؛ تعداد مردمی كه گرسنگی پنهان دارند
هدایت حسینی اضافه كرد: امنیت غذایی با مفهوم دسترسی اقتصادی، اجتماعی و فیزیكی همه آحاد جامعه در تمام اوقات به غذای سالم و كافی برای تامین نیازهای تغذیه ای به منظور داشتن زندگی سالم و فعال موضوعی فراتر از بحث گرسنگی ظاهری است. وی اظهار داشت: امنیت غذایی به ابعاد تامین نیاز ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در سطح سلول با صورتی استطاعت پذیر و توسط منابع غذایی پایدار، سالم و باكیفیت تاكید دارد. وی اضافه كرد: در جهان امروز حدود 900 میلیون نفر از گرسنگی ظاهری و نا امنی غذایی آشكار و نزدیك به دو میلیارد نفر از گرسنگی پنهان به علت فقدان تامین ریز مغذی ها در سطح سلول رنج می برند. از طرفی چاقی و اضافه وزن به یكی از مشكلات مهم نظام سلامت تبدیل شده است. رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور اضافه كرد: بر مبنای آخرین گزارش ها، 650 میلیون نفر در جهان به علت چاقی مستعد مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر هستند كه امروزه بار زیادی از بیماری ها را فراهم آورده است و یكی از علل عمده مرگ و میر در دنیاست. در ایران هم 76 درصد علل مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر است. وی ادامه داد: بی عدالتی در توزیع مواد غذایی در جهان، پیروی از الگوهای ناسالم غذایی و تغذیه ای (مصرف زیاد قند، نمك و چربی، مصرف كم سبزی و میوه) و ضایعات قابل توجه مواد غذایی شرایطی را به وجود آورده است كه بخش عمده ای از جمعیت جهانی را در شرایط ناامنی غذایی قرار داده است. حسینی اظهار داشت: امنیت غذایی در مفهوم واقعی، عدالت در توزیع مواد غذایی و كاهش ضایعات آن مبحث بسیار مهمی است كه امسال هم سازمان بهداشت جهانی با شعار تغییر آینده مهاجرت: سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی به آن توجه كرده است.
وی اضافه كرد: مسئله امنیت غذایی بر جوامع روستایی و مهاجرت از روستاها هم تاثیر دارد، موضوعی كه بدون شك اختلال در تولید مواد غذایی از یك سو و افزایش نا امنی غذایی در شهرها را از جانب دیگر به دنبال دارد. حسینی اظهار داشت: مبحث امنیت آب هم در كنار امنیت غذایی بخصوص در روستاها برای تولید محصولات كشاورزی از مسائلی است كه در سال اقتصاد مقاومتی با عنایت به تاثیر آن بر جوامع روستایی و شهری باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. تا با برنامه ریزی دقیق با استفاده از اصلاح الگوی كشت محصولات كشاورزی زمینه را برای اصلاح الگوهای غذایی و تغذیه ای جامعه فراهم كرد. رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی وزارت بهداشت افزود: توجه به الگوهای كشت و محصولات متناسب با منابع آبی و ترویج الگوی غذایی سالم و پایدار یا متناسب با این شرایط از اولویت های مهم در این زمینه است. باید با سرمایه گذاری هدفمند و برنامه ریزی راهبردی در روستاهای كشور شاهد توسعه امنیت غذایی پایدار در سطح ملی و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی در بخش ها و روستاها باشیم. ۴۷۲۳۷
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب