باتری لیتیومی چیست؟ راهنمای خرید

باتری لیتیومی چیست؟ راهنمای خرید امروزه كه صرفه ی اقتصادی در هر زمینه ای حرف اول را میزند استفاده از باتری های قابل شارژ نیز بیشتر مورد توجه عموم قرار گرفته است.


امروزه که صرفه ی اقتصادی در هر زمینه ای حرف اول را میزند استفاده از باتری های قابل شارژ نیز بیشتر مورد توجه عموم قرار گرفته است.

اما از میان باتری های قابل شارژ کدام مدل بهتر است؟ چه ویژگی هایی دارد؟ از کجا باید آن را تهیه کنیم، آیا خرید باتری لیتیومی به صرفه است یا خیر و سوالات دیگری که ممکن است به ذهنتان خطور کند. پاسخ این سوالات را در این مقاله بیابید.

 

باتری لیتیومی و ساختار آن

باتری لیتیومی که دسته ای از باتری های قابل شارژ است امروزه نبض بازار را در دست گرفته و در بسیاری از وسایل الکترونیکی مورد استفاده است.

ساختار این باتری مانند هر باتری دیگری از کاتد، آند و محلول الکترولیتی برای عبور دادن الکترون ها و ایجاد جریان درون باتری تشکیل شده است. پس تفاوت این باتری با سایر باتری ها و علت برتری آن نسبت به سایرین در چیست؟

تفاوت این باتری در مواد تشکیل دهنده این سه جزء است. برای کاتد این باتری از اکسید کبالت لیتیوم، فسفات آهن لیتیوم یا اکسید منگنز لیتیوم، برای آند از گرافیت و برای محلول الکترولیتی آن از کربنات اتیلن، کربنات دی اتیل استفاده می شود.

تفاوت دیگری که این باتری با سایر باتری های قابل شارژ دارد این است که از نانو موادها در ساخت آن استفاده کرده اند و همین امر موجب شده تا این باتری ظرفیت بیشتر و وزن کمتری داشته باشد.

به طور کلی تفاوت عمده این باتری ها با باتری هایی مانند نیکل کادمیوم، الکالاین و سایر باتری های قابل شارژ در فرایندهای شیمیایی درون این باتری ها خلاصه می شود.

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد موادی که برای ساخت این باتری ها در کاتد، آند و الکترولیت آن به کار رفته است با سایر باتری ها متفاوت است و همین امر باتری متفاوتی را به ما میدهد.

بنابراین فرایندهایی شیمیایی درون این باتری رخ میدهد که با سایر باتری ها متفاوت است و لذا به ما ظرفیت بیشتری میدهد و میتوان مدت زمان بیشتری از این باتری استفاده کرد.

به عنوان مثال در این نوع از باتری ها به جای آب در الکترولیت از حلال آلی استفاده شده است. هم چنین علاوه بر نمک لیتیوم در این باتری از افزودنی های دیگری نیز استفاده میشود (که دقیقا با همین نام از آن ها یاد میشود).

این افزودنی ها که مقدارشان کمتر از 5 درصد از محلول الکترولیت را شامل میشود با این حال آن چنان نقشی اساسی در این باتری ایفا میکنند که نبود آن ها موجب از کار افتادن سریع باتری میشود.

به دلیل همین امر از این باتری در وسایلی که نیاز به حمل کردن دارند مانند گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها استفاده میشود تا فرد بتواند بدون نیاز به برق مدت زمانی طولانی و در هر جایی که خواست از این وسایل استفاده کند.

مزایا

  • عمر طولانی
  • یون چگالی انرژی بالا
  • قابل تعویض توسط کاربر

معایب

  • آن ها سطح خود تخلیه شارژ نسبتا بالایی دارند
  • اضافه کردن مدار محافظ به هزینه آن ها می افزاید
  • آن ها عمدتا به شکل مستطیلی در دسترس هستند

موارد استفاده

  • گوشی های هوشمند
  • لپ تاپ ها و تبلت ها
  • دوربین های عکاسی و فیلمبرداری حرفه ای
  • وسایل الکترونیکی سبک و قابل حمل

باتری های لیتیومی به دو دسته لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر دسته بندی میشوند که هر دوی این باتری ها قابلیت شارژ دارند. تفاوت این دو نوع در وزن و ظرفیت آن ها است.

باتری لیتیوم پلیمر وزن و ظرفیت کمتری نسبت به باتری لیتیوم یون دارد و به همین دلیل در وسایلی مانند ربات های پرنده و یا هلی کوپترهای اسباب بازی مورد استفاده قرار میگیرد.

 

سوالی که مطرح میشود این است که این باتری ها را از کجا خریداری کنیم؟

برای خرید باتری لیتیومی و شارژر باتری (این جا) میتوانید هم به صورت حضوری و هم از طریق سایت های اینترنتی اقدام کنید. پیشنهاد ما به شما استفاده از گزینه دوم یعنی سایت های اینترنتی است.

بله شاید اعتماد کردن به سایت ها کار دشواری باشد اما این را نیز در نظر بگیرید که صنعت به سمت فروش اینترنتی پیش رفته و به راحتی میتوانید از امنیت هر سایت اطمینان حاصل کنید.

به این صورت که به دنبال نشان اعتماد الکترونیکی باشید چرا که این نشان از سوی سازمان کار به سایت های داخلی تعلق میگیرد و یعنی این سایت مورد تایید دولت است.

 

1399/07/13
17:14:04
5.0 / 5
1908
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است