اعلام آخرین قیمت شیرینی برای شب یلدا

اعلام آخرین قیمت شیرینی برای شب یلدا به گزارش کار در محل، بازار شیرینی در آستانه شب یلدا با ثبات قیمتی همراه است؛ میانگین قیمت شیرینی های خشک و سنتی 200 تا 350 هزار تومان و باقلوا و مغزدارها بالاتر است.


در آستانه شب یلدا، یکی از اصلی ترین دغدغه های خانوارها، وضعیت قیمت اقلام پرمصرف این مناسبت همچون انواع شیرینی است. بررسی ها نشان میدهد بازار شیرینی در ایام منتهی به یلدا، بدون نوسان قابل توجه قیمتی و با ثبات نسبی درحال فعالیت است و واحدهای صنفی تلاش نموده اند عرضه را متناسب با میزان تقاضا تنظیم کنند.
فعالان صنف قنادی تاکید دارند که قیمت گذاری شیرینی بر خلاف برخی کالاهای اساسی، نرخ مصوب یا دستوری مشخصی ندارد و بر مبنای عواملی مانند میزان عرضه و تقاضا، نوع مواد اولیه مصرفی و کیفیت محصول تعیین می شود. به همین دلیل، اختلاف قیمت میان واحدهای مختلف امری طبیعی تلقی می شود و مصرف کنندگان به طور معمول با دامنه ای از قیمتها در سطح شهر مواجهند.
با این حال همزمان با افزایش تقاضا در مناسبت هایی مانند شب یلدا، نظارت ها بر عملکرد واحدهای صنفی تشدید می شود. بازرسان صنفی و نهادهای نظارتی به شکل میدانی بازار را رصد می کنند تا از بروز تخلف، گران فروشی یا سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود. در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی با واحدهای متخلف در دستور کار قرار می گیرد.

ثبات قیمت


علی بهره مند رئیس اتحادیه صنف قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی های تهران در مورد قیمت شیرینی در شب یلدا می گوید: باآنکه طی ماه های اخیر قیمت برخی مواد اولیه مورد استفاده در تولید شیرینی افزایش پیدا کرده، اما به واحدهای صنفی سفارش شده است با درنظر گرفتن شرایط اقتصادی خانوارها، از اعمال افزایش قیمت در روزهای خاص همچون شب یلدا اجتناب کنند.
به گفته او، قیمت شیرینی در شب یلدا تغییری نخواهد داشت و هیچ نوع کمبودی هم در عرضه شیرینی وجود ندارد.
البته کارشناسان صنفی یادآور می شوند که تفاوت قیمتها بیشتر از هر چیز به کیفیت مواد اولیه و سطح تولید بازمی گردد. استفاده از کره، مغزها، شکلات و سایر مواد اولیه باکیفیت های متفاوت، نقش مستقیمی در قیمت نهائی شیرینی دارد. از ین جهت، اعلام حداقل یا حداکثر قیمت مشخص برای شیرینی ممکن نیست و انتخاب نهائی مصرف کننده باید بر مبنای توازن میان قیمت و کیفیت صورت گیرد.

میانگین قیمت شیرینی های پرمصرف در بازار


بر همین اساس، بررسی قیمت شیرینی های پرمصرف نشان میدهد بازار با تنوع قیمتی قابل توجهی همراه می باشد و نرخ ها بسته به نوع شیرینی، وزن، کیفیت مواد اولیه و شیوه عرضه متفاوت می باشد. طبق داده های موجود از بازار، می توان میانگین قیمتی بعضی از پرمصرف ترین شیرینی ها را به شکل تقریبی برآورد کرد.
قطاب به عنوان یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار، به طور معمول در بازه قیمتی نسبتاً متوسط قرار دارد. بررسی قیمتها نشان میدهد که میانگین قیمت قطاب حدود ۲۸۰ تا ۳۲۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
قیمت شیرینی تر (مانند رولت و نان خامه ای) به سبب ماندگاری کمتر، متغیر است؛ در عین حال بررسی ها نشان میدهد که میانگین قیمت شیرینی تر ساده حدود ۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
باقلوا به سبب استفاده از مغزها، کره و شربت، جزو شیرینی های گران تر محسوب می شود؛ میانگین قیمت باقلوا معمولی حدود ۴۸۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است و انواع خاص و مغزدار می توانند بسیار بالاتر از این بازه باشند.
شیرینی دانمارکی در دسته شیرینی های نیمه خشک و پرمصرف قرار می گیرد؛ میانگین قیمت شیرینی دانمارکی فله یا ساده حدود ۱۸۰ تا ۲۲۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
شیرینی نخودچی به سبب مصرف آرد نخود و روغن، قیمت نسبتاً ثابتی دارد؛ میانگین قیمت شیرینی نخودچی حدود ۲۶۰ تا ۳۱۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
باسلوق (راحت الحلقوم) از انتخابهای محبوب سفره یلدایی است؛ میانگین قیمت باسلوق ساده حدود ۲۲۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است که انواع مغزدار گران تر هستند.
کلمپه به عنوان شیرینی خرمایی سنتی، در گروه قیمت متوسط قرار می گیرد؛ میانگین قیمت این شیرینی حدود ۳۰۰ تا ۳۸۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
شیرینی برنجی باتوجه به میزان روغن حیوانی مصرفی قیمت گذاری می شود؛ میانگین قیمت شیرینی برنجی حدود ۲۵۰ تا ۳۲۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
شیرینی نارگیلی از شیرینی های پرتقاضا در روزهای خاص است که میانگین قیمت آن حدود ۲۴۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.
شیرینی خرمایی بخصوص در مناطق جنوبی و ایام مناسبتی پرمصرف است؛ میانگین قیمت این شیرینی حدود ۱۸۰ تا ۲۶۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم استو
بر این اساس بررسی میانگین قیمتها نشان میدهد شیرینی های خشک و سنتی به طور معمول در بازه ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان قرار دارند، در حالیکه شیرینی های مغزدار و لوکس مانند باقلوا می توانند هزینه بالاتری به خانوارها تحمیل کنند.
منبع: مهر
بطور خلاصه اختلاف قیمت میان واحدهای مختلف امری طبیعی تلقی می شود و مصرف کنندگان بطور معمول با دامنه ای از نرخ ها در سطح شهر مواجهند.
با این حال همزمان با افزایش تقاضا در مناسبت هایی مانند شب یلدا، نظارت ها بر عملکرد واحدهای صنفی تشدید می شود. بازرسان صنفی و نهادهای نظارتی به صورت میدانی بازار را رصد می کنند تا از بروز تخلف، گران فروشی یا سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود. در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی با واحدهای متخلف در دستور کار قرار می گیرد.
علی بهره مند رییس اتحادیه صنف قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی های تهران در مورد قیمت شیرینی در شب یلدا می گوید: اگرچه طی ماه های اخیر قیمت برخی مواد اولیه مورد استفاده در تولید شیرینی افزوده شده، اما به واحدهای صنفی سفارش شده است با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی خانوارها، از اعمال افزایش قیمت در ایام خاص همچون شب یلدا خودداری کنند.
به گفته او، قیمت شیرینی در شب یلدا تغییری نخواهد داشت و هیچ گونه کمبودی هم در عرضه شیرینی وجود ندارد.
البته کارشناسان صنفی یادآور می شوند که تفاوت نرخ ها بیشتر از هر چیز به کیفیت مواد اولیه و سطح تولید بازمی گردد.
1404/09/25
09:11:49
0.0 / 5
13
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سفر , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
کار در محل

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

کاردرمحل: همراه شما در جستجوی بهترین خدمات؛ از کشف کسب و کارها تا ارتباط مستقیم و آگاهی از آخرین اخبار، همه چیز در یک جا

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است