حذف ۴ صفر از پول ملی حتمی شد ریال واحد پول باقی ماند

حذف ۴ صفر از پول ملی حتمی شد ریال واحد پول باقی ماند به گزارش کار در محل، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تایید نهائی حذف ۴ صفر از پول ملی اطلاع داد و اظهار داشت: بر مبنای مصوبه کمیسیون، واحد پول ملی همچنان «ریال» خواهد بود و هر ریال جدید معادل ۱۰ هزار ریال فعلی است.



به گزارش کار در محل به نقل از خبرگزاری مشرق

، شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به نشست امروز (۱۲ مرداد) کمیسیون اقتصادی مجلس، اظهار داشت: دولت دوازدهم لایحه اصلاح ماده ۱ قانون پولی و بانکی کشور را به مجلس عرضه کرده بود، اما با تصویب قانون جدید بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲، برخی مواد قانون قبلی، همچون مواد ۱، ۳ و ۴، نسخ شد. ازاین رو دیگر نمی توانستیم قانون پولی و بانکی را داشته باشیم و لازم بود اثرات این تغییرات بر لایحه دولت بررسی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: البته در لایحه دولت و مصوبه قبلی مجلس، حذف ۴ صفر از پول ملی تصویب شده بود، به این معنا که واحد پولی جدید معادل ۱۰ هزار برابر واحد پولی رایج است. مصوبه امروز کمیسیون هم همین رویه را در لایحه دولت و مصوبه قبلی مجلس تأیید کرد بنابراین اصلاح کمی واحد پولی حفظ شده و با حذف ۴ صفر، «واحد پولی جدید» برابر با ۱۰ هزار ریال فعلی می شود.
حسینی در ادامه به تغییر نام واحد پولی اشاره نمود و اظهار داشت: در لایحه دولت پیشنهاد شده بود عنوان پول از «ریال» به «تومان» و واحد خُرد پولی به «قِران» تغییر کند، اما با عنایت به تصریح بند (الف) ماده ۵۸ قانون بانک مرکزی بر مبنای این که واحد پول ایران «ریال» است، کمیسیون رای داد نام پول ملی همچنان «ریال» باقی بماند. همچنین، اضعاف و واحد خرد پول (قِران) مطابق مصوبه قبلی تأیید شد. بر این اساس، هر ریال جدید معادل ۱۰ هزار ریال فعلی است و باید توجه کرد هر ریال جدید معادل ۱۰۰ قِران خواهد بود.
وی در جواب ابهام شورای نگهبان در رابطه با تعهدات ایران به صندوق بین المللی پول اظهار داشت: با عنایت به وارد بودن این ابهام چنین عنوان شد که برابری پول های خارجی نسبت به ریال جدید و نرخ خرید و فروش ارز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب نظام حاکم و با رعایت ذخایر ارزی و تعهدات قانونی کشور محاسبه شده و احتیاجی به ذکر صریح آن در مقابل صندوق بین المللی پول وجود ندارد، چونکه قانون عضویت به صندوق بین المللی پول به قوت خود باقی بوده و تعهدات قانونی را در این محل حاکم می دانیم.
حسینی همینطور به اصلاح تبصره های اجرایی اشاره نمود و اضافه کرد: در تبصره ۲ ماده واحده، طریقه جمع آوری و شرایط خروج اسکناس و سکه ریال را عطف کرده بود به مواد بند (ب) ماده ۳ و بند (ج) ماده ۴ قانون پولی و بانکی کشور که حذف شده بود. این ارجاع امکانپذیر نبود. بنابراین این مورد را هم در کمیسیون به بندهای (خ) و (د) ماده ۵۸ قانون بانک مرکزی اصلاح کردیم. از طرفی در تبصره ۵ به شکلی تهیه آیین نامه اجرایی پیشبینی شده بود. در تبصره این گونه تصحیح شد که آیین نامه اجرایی این ماده واحده توسط بانک مرکزی تهیه شود و بعد از تأیید هیات عالی بانک مرکزی به هیأت وزیران ارسال شود.
وی در انتها تاکید کرد: با این اصلاحات، هم ایرادات شورای نگهبان برطرف شد و هم ماده واحده با قانون جدید بانک مرکزی هماهنگ گردید. حذف ۴ صفر و تغییرات کمی واحد پولی مطابق پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس حفظ شد و تنها تغییر، استفاده از واژه «ریال» به جای «تومان» بود.

1404/05/13
11:50:14
0.0 / 5
6
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , خرید , شورا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

کاردرمحل: همراه شما در جستجوی بهترین خدمات؛ از کشف کسب و کارها تا ارتباط مستقیم و آگاهی از آخرین اخبار، همه چیز در یک جا

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است