معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) خبر داد
آغاز فعالیت صندوق ضمانت تسهیلات مددجویان
به گزارش كار در محل حجت الله عبدالملكی با اشاره به اینكه صندوق ضمانت تسهیلات مددجویان چند روزی است كه كار خویش را آغاز كرده، اظهار داشت: در فاز اول، ضمانت وام اشتغال زنان سرپرست خانوار در دستور كار قرار دارد.
به گزارش كار در محل به نقل از مهر، حجت الله عبدالملكی معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) در نشست خبری امروز در مورد بودجه اشتغال این نهاد تصریح كرد: پارسال بیشتر از ۵، ۵۰۰ میلیارد تومان مجموعه درآمد طرح های جاری كمیته امداد بوده درحالی كه كل مستمری و یارانه و كمك معیشتی كه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار خانواده پرداخت شده، ۵، ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: امسال درآمد حاصل از طرح های جاری با افزایش قابل ملاحظه ای روبرو شده كه اعلام خواهیم كرد.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینكه در سال ۹۸ برای ایجاد ۱۷۰ فرصت شغلی برنامه ریزی كرده ایم، اظهار داشت: بر مبنای برنامه ششم توسعه، تكلیف كمیته امداد، ایجاد ۷۰ هزار فرصت شغلی بوده است و ما ۱۰۰ هزار طرح قبل از تكلیف خود در دستور كار داریم.
عبدالملكی با اشاره به اینكه تا آخر دیماه ۹۸، ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی اجرایی شده است، اضافه كرد: ۱۱۳ هزار فرصت شغلی هم از راه كاریابی ها بوجود آمده كه ۱۵ هزار و ۵۴۵ مورد ثبت شده است.
وی اظهار داشت: میزان تسهیلات بانكی در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۳۳۰۰ میلیارد تومان بوده كه به صورت میانگین برای هر شغل ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سرمایه گذاری شده و تا آخر سال ۲۵۰۰ میلیارد تومان پرونده آماده در شبكه بانكی كشور داریم كه برای حدود ۱۰۰ هزار فرصت شغلی هزینه می شود.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان كرد: اگر شبكه بانكی بر مبنای قانونی كه ۳، ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده تا آخر سال به ما پرداخت كند، می توانیم به تعهدات خود برای ایجاد اشتغال عمل نماییم.
عبدالملكی با تاكید بر اینكه ۴۰۰ میلیارد تومان هم از راه صندوق امداد ولایت برای ایجاد اشتغال هزینه می شود، اظهار داشت: ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان هم از قانون توسعه روستایی و عشایر در نظر گرفته شده است.
وی افزود: سهم استان ها در استفاده از تسهیلات بانكی امسال متفاوت بوده اما تابحال استان تهران ۲۰۱ میلیارد تومان تسهیلات بهره برده كه یك سوم تعهدات بوده است و امیدواریم همانند سال قبل بانك ها همكاری لازم را در ماه های پایانی سال داشته باشند چون كه تسهیلات امداد از مهرماه اجرایی می شود و معمولاً در ماه های آخر سال، پرداخت تسهیلات تصاعدی افزایش می یابد. همینطور ۶ ماهه ابتدایی سال هم برای پرونده سازی و اقدامات دیگر صرف می شود.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) در مورد تأمین تضامین بانكی برای مددجویان هم تصریح كرد: اقشار كمیته امداد، اقشار ضعیفی هستند و شاید نتوانند از عهده تأمین تضامین بانكی خود بربیایند، بنابراین در مذاكرات انجام شده با بانك مركزی و سایر بانك ها تفاهمنامه ای امضا شده به صورتی كه آنها تضامین را تسهیل كنند. هم اكنون برای ۵۰ میلیون نفر، تعداد ضامن ها را به دو نفر رسانده ایم.
عبدالملكی با اشاره به عدم نرخ بازپرداخت اقساط مددجویان كمتر از یك درصد است، اظهار داشت: به دو دلیل عدم بازپرداخت تسهیلات مددجویان بسیار كمتر از سایرین است كه یكی از آنها اخلاق مداری و دیگری، كارشناسی شدن طرح های مددجویان است.
وی اظهار داشت: از سه هفته پیش، حساب ضمانت تسهیلات صندوق قرض الحسنه امداد را ایجاد كردیم و در فاز اول، ضمانت پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار انجام می شود و فعلاً برای كل كشور ۳۰۰ میلیارد تومان صدور ضمانت نامه بانكی تعریف كرده ایم و در فاز بعد هم به مرور سایر اقشار تحت حمایت، مشمول استفاده از این صندوق ضمانت تسهیلات می شوند.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه كرد: از جانب كمیته امداد ۳۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده كه تا ۱۰ برابر آن ضمانت نامه صادر می نماییم و در صورتیكه هر یك از نهادهای دیگر هم همكاری كنند، می توانیم تعداد ضمانت نامه ها را افزایش دهیم.
عبدالملكی بیان نمود: نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در مسافرت به استان كردستان، ۵ میلیارد تومان و استان سیستان و بلوچستان هم ۲۰ میلیارد تومان به صندوق تسهیلات استان كمك كرده كه امیدواریم سایر نهادها هم به مرور وارد شوند.
وی در مورد اقدامات كمیته امداد برای سیل زدگان هم اظهار داشت: برای استان های گلستان، لرستان و خوزستان ۴۰ درصد خسارت این افراد را به صورت بلاعوض تأمین كردیم و همینطور طرح هایی كه بیمه بودند هم بیمه خسارت را تقبل كرد..
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: همینطور بر مبنای مذاكره با برخی دستگاه های دیگر مانند ستاد اجرایی و آستان قدس رضوی، مقرر است میزان كمك ها به سیل زدگان این استان ها بیشتر شود. همینطور تسهیلات قرض الحسنه برای احیای طرح هایی كه متوقف شده در استان های سیل زده هم در دستور كار قرار گرفته به صورتی كه به ازای هر شغل ۵۰ میلیون تومان پرداخت می شود و ما این اجازه را به این سه استان دادیم كه بدون در نظر گرفتن سقف، تسهیلات پرداخت گردد.
عبدالملكی افزود: همینطور برای استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب كرمان هم تعاملات لازم با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آستان قدس رضوی، بسیج سازندگی، سازمان تبلیغات، بنیاد علوی و … انجام شد و برنامه ای برای این استان ها با كمك سازمان های عنوان شده در دستور كار قرار گرفت كه از راه هم افزایی منابع در قالب ضوابط مشخص هر دستگاه، برنامه ها اجرایی می شود و كارگروهی در این خصوص تشكیل شده است.
وی تصریح كرد: به استان های سیل زده ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان با سود ۴ درصد تسهیلات قرض الحسنه اختصاص می یابد كه كمیته امداد ۱، ۰۰۰ میلیارد تومان آنرا پرداخت می كند.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینكه ۱۰۰ هزار طرح صدمه زده در استان های سیل زده داریم، اضافه كرد: با كمك دولت و سایر منابع ظرف سال جاری و سال آینده طرح های موجود در این استان ها را احیا خواهیم كرد.
عبدالملكی تصریح كرد: سایتی با عنوان «كارستون» آماده است كه طرح های كارآفرینان در استان های سیل زده را برای ایجاد شغل جدید ثبت كند و ایده های آنها را بگیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب