سرپرست حجاج ایرانی:
احیای سفر عمره منوط به تامین شرایط آن از طرف عربستان است
كار در محل: نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی اعلام نمود: برقراری مجدد سفرعمره برای زائران ایرانی نیاز به تامین مقدمات آن از طرف عربستان سعودی بعنوان كشور میزبان دارد.
به گزارش كار در محل به نقل از مهر، حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب در یك نشست خبری مشترك با علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در مكه مكرمه اضافه كرد: خیل عظیمی از زائران علاقه مند به انجام سفر عمره در ایران وجود دارند اما تحقق این كار نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم در عربستان است. وی یكی از مهمترین زیرساختها را فراهم كردن زمینه حمایت كنسولی از زائران ایرانی بیان كرد و اظهارداشت: باید نمایندگان سیاسی ایران در عربستان حضور داشته باشند تا بتوانند از حقوق شهروندان ایرانی دفاع كنند. حجت الاسلام نواب اضافه كرد: در داخل ایران نیز تصمیم گیری درباره سفر عمره نیازمند برخی تصمیمات فراسازمانی است. سرپرست حجاج ایرانی اشاره كرد: ما در بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت آمادگی كامل داریم تا در صورت اتخاذ این تصمیم، كار خودرا به سرعت انجام دهیم. وی اظهار داشت: اگر اصول حكمت، عزت و مصلحت كه مورد تاكید همیشگی رهبر معظم انقلاب اسلامی است، درمورد سفر عمره زائران ایرانی رعایت شود، بعثه و سازمان حج با رضایتمندی كار خودرا در این زمینه انجام خواهند داد.
عملیات حج موفق بود سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از این گفتگو، عملیات حج تمتع امسال را موفقیت آمیز خواند. وی اظهار داشت: خدا را شاكریم كه حجاج توانستند اعمال حج خودرا بخوبی انجام دهند و برای همه زائرانی كه ۱۳ سال است در نوبت اعزام به حج قرار دارند، امید و آرامش بوجود آمد. حجت الاسلام نواب در این زمینه از نیروهای بعثه، سازمان حج و زیارت، «خادمان ناپیدا و پنهان فراوان» حج و «ملت بزرگ و فداكار ایران» برای كمك به برگزاری موفقیت آمیز مناسك حج تمتع قدردانی كرد. وی اظهار داشت: بیشتر از ۲۰ سازمان به طور مستقیم در مورد حج خدمتگزاری می كنند و در راس كشورقرار دارند، مقام معظم رهبری با رهبری داهیانه خویش، خط و مشی صحیح را به زائران و خدمتگزاران ارائه می كنند و دغدغه مندانه پیگیر اجرای برنامه ها هستند. حجت الاسلام نواب، حضور گسترده زائران ایرانی در مساجد مكه را همچون موفقیتهای حج امسال برشمرد و ابراز امیدواری كرد مسئولین عربستان خدماتی در شان و منزلت زائران ایرانی ارائه كنند. امسال در منا شرمنده حجاج شدیم سرپرست حجاج ایرانی درعین حال با اشاره به خدمات شركت های سعودی به زائران ایرانی اظهارداشت: طرفهای سعودی مشتاق هستند تا با كمترین هزینه، بیشترین منافع را برای خود كسب كنند در صورتیكه باید بدانند هر كاری هزینه ای دارد. وی ادامه داد: اگر كشوری خودرا بعنوان خادم زائران معرفی می كند، باید پیش از آنكه زائر نیاز خودرا بگوید، خدمت لازم را به او ارائه كند اما با وجود كارهای زیادی كه در عربستان شده، متاسفانه خدمات ارائه شده در تراز زائران خانه خدا و حبیب خدا نیست. مسئول بعثه مقام معظم رهبری در این زمینه به وضعیت «منا» اشاره نمود و اظهار داشت: ما امسال در منا شرمنده حجاج ایرانی شدیم برای اینكه فضایی كه برای اقامت آنها در چادرها پیش بینی شده بود، كافی نبود و سرویسهای بهداشتی آنجا در شرایط مطلوب قرار نداشت. وی اشاره كرد: الان خیل عظیمی از ایرانی ها علاقه مند به حضور در سرزمین وحی برای انجام سفر عمره وجود دارند و سالها است برای این كار ثبت نام كرده اند اما برای تحقق آن، باید زمینه های لازم میان دو كشور برقرار شود. نماینده ولی فقیه، علت قطع سفر عمره زائران ایرانی را در فروردین ۱۳۹۴ تصریح كرد و اظهار داشت: در آن زمان، در صورتیكه نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند، در یك مقر دولتی كشور میزبان به زائر ایرانی توهین شد. حالا در نبود نمایندگان سیاسی از ایران چگونه می توان انتظار داشت برای زائران ایرانی اتفاق ناگواری رخ ندهد.
سهمیه های حج باید منطق روشنی داشته باشد سرپرست حجاج ایرانی درباره احتمال افزایش سهم ایران در اعزام زائران حج تمتع در سالهای آتی با عنایت به سند توسعه ۲۰۳۰ دولت عربستان در این زمینه اظهارداشت: به سبب اینكه زائران ایرانی افرادی با فرهنگ، با كرامت و با شخصیت هستند، موسسات ارائه دهنده خدمات به زائران در عربستان همواره از حضور آنان استقبال می كنند. وی ادامه داد: از طرف دیگر، ما تابحال نتوانسته ایم به مبانی شیوه سهمیه بندی اضافه حجاج از طرف دولت عربستان دست پیدا نماییم و با این وضعیت، رفتار و برنامه های آتی آنان برای ما معین نمی باشد. حجت الاسلام نواب توضیح داد: بعضی می گویند سهمیه حجاج هر كشور برمبنای یك هزارم جمعیت مسلمان آن تعیین می شود درحالی كه برخی كشورها به سبب شرایط اقتصادی خویش هیچگاه از این سهمیه به طور كامل استفاده نمی كنند و در مقابل، در كشورهایی مثل ایران در یكسال به اندازه ۲۶ سال سهمیه، افراد متقاضی حج ثبت نام می كنند. وی اظهار داشت: با عنایت به عدم استفاده برخی كشورها از سهمیه كامل حج خود، عربستان در استفاده از ظرفیت موجود گزینشی عمل می كند و بعنوان مثال، امسال برای كشوری كه كمتر از نصف ایران جمعیت داشت ۲۰ هزار سهمیه مازاد حج اختصاص داد در صورتیكه به ایران با ۸۲ میلیون نفر جمعیت فقط دو هزار سهمیه جدید داد. سرپرست حجاج ایرانی اشاره كرد: باید این روند دارای چارچوب و منطق روشنی باشد برای اینكه اگر دولت عربستان بخواهد برنامه ۲۰۳۰ خودرا در زمینه حج به روال كنونی پیش ببرد، جایگاه معنوی خودرا نزد دیگر ملتها از دست خواهد داد. وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آماده است با بهره گیری از تجربیاتی كه در سالهای بعد از انقلاب اسلامی بدست آورده و نیروهای فرهیخته ای كه در حوزه حج دارد، به كارشناسان ارشد عربستان در این عرصه خدمات مشورتی ارائه دهد.
صاحبنظران به بعثه كمك كنند حجت الاسلام نواب درباره تغییرات احتمالی در برنامه های بعثه مقام معظم رهبری در برنامه حج سال آینده اظهارداشت: معاونتهای مختلف بعثه و سازمان حج و زیارت در حال بررسی مسایل، مشكلات و چالشهای حج امسال هستند تا با تاكید بر تجربیات آن، تغییرات لازم را در برنامه های سال آینده به عمل آورند.
وی در این زمینه از همه فرهیختگان و افراد صاحبنظر و زائرانی كه در حوزه حج صاحب تجربه و دیدگاه هستند، خواست پیشنهادات خودرا در اسرع وقت به بعثه مقام معظم رهبری ارسال نمایند. كوشش برای تحقق اخوت دینی و تمدن اسلامی نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به اینكه معاونت فرهنگی با همراهی روحانیون برنامه های متنوعی برای حركت درمسیر تحقق شعارحج ۹۸ (حج، خودسازی، اخوت دینی و تمدن اسلامی) در كاروان ها اجرا كرده است، اظهار داشت: چكیده پیام های امام امت (رض) و مقام معظم رهبری مبتنی برخودسازی زائر دراین سرزمین است و زائران با حضور در برنامه های مسلمانان، اخوت دینی را تحقق می بخشند و تمدن اسلامی را هم چشم اندازآینده قرار می دهند و خوشبختانه امسال قدم هایی دراین راستا برداشته شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب نعمت باران در عرفات و منا را تصریح كرد كه به تلطیف هوا بسیار كمك كرد و برنامه های پیش بینی شده در این دو سرزمین به خوبی انجام شد.
وی با اشاره به اینكه طولانی ترین و گرانترین حج در سخت ترین شرایط امسال در حال برگزاری است، اضافه كرد: خوشبختانه درصد كاستی ها كم وموفقیت ها فراوان است و همه افرادی كه در صحنه حج حضور دارند ماموریت های خودرا انجام داده اند.
برنامه های فرهنگی حج امسال نماینده ولی فقیه در باره برنامه های فرهنگی اظهار داشت: برگزاری ۵۱۰ برنامه متمركز و نیمه متمركز درهتلها و همایش های مختلف و انس و معرفت همچون اقدامات صورت گرفته تا این تاریخ است. وی به محدودیت های هتل های مدینه جهت برگزاری جلسات فرهنگی برای كاروان ها اشاره نمود و اضافه كرد: زائران در مدینه و مكه با اشتیاق در این جلسات شركت می كنند. حجت الاسلام نواب با اشاره به اینكه محورهای بیانیه گام دوم انقلاب در بعضی برنامه ها لحاظ شده است، اظهار داشت: در بحث فعالیت های رسانه ای ارزیابی ها نشان داده است كه گزارش های انتشار یافته دررسانه ملی آرامش را به داخل كشور منتقل كرده است و بازخورد آن در دیدار با زائران در هتل ها نیز دیده می شود و زائران تشكر و سپاسگزاری می كنند. وی ادامه داد: در این بازدیدها خیلی از زائران می گفتند سلام ما را به مقام معظم رهبری برسانید ما به نیابت ازایشان طواف كردیم و در مسجدالنبی حضور یافتیم و برای ایشان دعا كردیم كه قابل ستایش است. سرپرست حجاج ایرانی با بیان وضعیت منا و عرفات و مشكلات موجود در آن كه به گلایه های زائران در بازدیدها منجر گردید، اظهار داشت: از جانب وزیر حج و عمره سعودی خواسته ایم كه این وضعیت را اصلاح كند. وی ادامه داد: علاوه بر این گلایه برخی زائران نسبت به نرخ ارز مسافرتی گله مند بودند كه توضیح داده شد ارز مسافرتی با نرخ بازار آزاد همسانی دارد. مسئول بعثه مقام معظم رهبری همین طور از تلاش رسانه ها برای انعكاس اخبار سرزمین وحی در حج تمتع ۹۸ به ملت ایران و جهان اسلام قدردانی كرد و آنرا «كاری بسیاری بزرگ» خواند. حجت الاسلام نواب همین طور به اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای منا ومسجدالحرام در منا اصرار كرد كه علاوه بر بعثه و سازمان حج و زیارت، همه كشور باید در جهت احقاق حقوق این عزیزان اقدام نماید. وی ادامه داد: هر حركتی كه این كار را گرفتار تنش یا تعویق كند مغایر با اهداف شهدا و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
منبع: كار در محل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب