از سوی كارشناسان مطرح شد

فراهم کردن بازار کار فارغ التحصیلان کشاورزی

فراهم کردن بازار کار فارغ التحصیلان کشاورزی کار در محل: کارشناسان معتقدند باتوجه به آمار فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی برنامه ریزی جهت استفاده از ظرفیت این سرمایه های عظیم باید در دستور کار قرار گیرد و بستر آموزش و مقدمات ورود به بازار کار تحصیلکردگان کشاورزی برقرار شود.



به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، تعاونی ها تشکل های مستقل و متشکل از افرادی هستند که بطور داوطلبانه برای تامین نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضاء ایجاد می شوند و فعالیت خودرا با مشارکت و با مدیریتی دموکراتیک به اجرا در می آورند.

با توجه به توسعه روستایی برای دستیابی به امنیت غذایی و پیشرفت جوامع محلی، لازم است اقشار مختلف کشاورزان در قالب گروه ها و تشکل های مختلف محلی سازماندهی شوند.

بر اساس گزارش ها تولید بیش از ۷۵ درصد محصولات کشاورزی توسط تعاونی ها صورت می گیرد و امنیت غذایی کشور به دست بخش تعاون تامین و حفظ می شود.

تعاونی های تولید روستایی به کشاورزان خرده پا کمک می کنند تا ظرفیت تولیدی و بازاررسانی خودرا بالا برند. این تشکل ها قدرت چانه زنی بهره برداران را افزایش داده و هزینه های مربوط به تولید، حمل و نقل، بازاریابی و فرآوری محصول را کم می کنند.

برابر آمارها ۵۵ درصد تعاونی های کشور در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند. بااینکه تعاونی ها در بخش های مختلفی همچون صنعت، خدمات و تجاری فعالیت دارند ولی بیشترین اقدامات مشترک آنها با بخش کشاورزی به انجام می رسد به نحوی که ۷۰ درصد تولیدات کل کشاورزی در اختیار بخش تعاون قرار دارد، ۳۵ درصد در بخش محصولات باغی است و بخش مهمی از تامین نهاده های کشاورزی توسط تعاونی ها صورت می گیرد.

در همین راستا ارسلان قاسمی ـ رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران - تولید بیش از ۷۵ درصد محصولات کشاورزی را توسط تعاونی ها دانسته و می گوید: امنیت غذایی کشور توسط بخش تعاون تامین و حفظ می شود.

وی با اشاره به صادرات ۲ میلیارد دلاری تعاونی ها در کشور، بیشترین صادرات شرکت های تعاونی را محصولات کشاورزی ذکر کرده و می گوید: ۹۰ درصد کارهای شیلاتی خصوصاً در عرصه صید و صیادی، ۲۵ درصد تولید دام، ۳۰ درصد زنجیره تولید مرغ، بیش از ۶۰ درصد تولید پسته و بخش اعظمی از تولیدات گلخانه ای، خرما و زعفران توسط تعاونی های صورت می پذیرد.



رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران به وجود ۲۱۰ هزار شرکت تعاونی ثبت شده در کشور اشاره کرده و می گوید: این رقم قبل از انقلاب عدد کوچکی بود که به تعاونی های روستایی و گاهی تعاونی های توزیعی کارگری محدود می شد اما امروز در ۳ بخش صنعت و معدن، کشاورزی و صنایع غذایی و خدمات، تعاونی های حضور گسترده ای دارند.

۹۰ درصد کارهای شیلاتی خصوصاً در عرصه صید و صیادی، ۲۵ درصد تولید دام، ۳۰ درصد زنجیره تولید مرغ، بیش از ۶۰ درصد تولید پسته و بخش اعظمی از تولیدات گلخانه ای، خرما و زعفران توسط تعاونی های صورت می پذیرد. در این زمینه فتح الله بیات ـ رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت و گو با ایسنا، بر لزوم خروج بخش کشاورزی از حالت سنتی تاکید کرده و می گوید: هم اکنون نیروهای تحصیلکرده و مهندسان رشته های کشاورزی بسیاری در کشور وجود دارند که عمدتاً بیکارند و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری دولت بستر آموزش و مقدمات ورود آنها به بازار کار را فراهم آورد.

وی با اشاره به ضرورت آشنایی فارغ التحصیلان بخش کشاورزی با متدهای روز دنیا می گوید: بمنظور افزایش سطح اشتغال در بخش کشاورزی لازم است از روش های جدید و به روز برای آموزش فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی استفاده و چنانچه مشکل کمبود متخصص است نسبت به اعزام فارغ التحصیلان این بخش به کشورهای دیگر جهت الگوبرداری از شیوه های کشت و بروزرسانی سیستم کشاورزی داخلی اقدام نماییم.

بیات تمرکز بر بخش کشاورزی را خواهان شده و می گوید: بوسیله متدهای جدید دنیا باید دانش فارغ التحصیلان را آموزش بدهیم، برای اینکه امروز در خیلی از بخش ها دیگر شیوه سنتی جواب نمی دهد و باید شیوه های مدرن و مکانیسه را دنبال نماییم تا نیروهای تحصیلکرده بیش از این بیکار نمانند.

به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، هم اکنون تعاونی ها یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی هستند که می توانند همگام با سیاست های دولت، در بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم مؤثر باشند و هزینه های دولت را در حد بسیار زیادی کاهش دهند. بر این اساس ضرورت پرداختن به مقوله حساس کارآفرینی و نقش تعاونی های کشاورزی در توسعه و ترویج آن در وضعیت فعلی جامعه بیش از پیش احساس می شود.




1402/12/07
09:50:51
0.0 / 5
208
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار كار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است