اجرای طبقه بندی مشاغل در 1000 کارگاه مشمول قانون کار

اجرای طبقه بندی مشاغل در 1000 کارگاه مشمول قانون کار به گزارش کار در محل، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هدفگذاری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در بیشتر از ۱۰۰۰ واحد کارگری اطلاع داد و اظهار داشت: در دو سال دولت سیزدهم اقدامات موثری در حوزه طبقه بندی مشاغل صورت گرفته است.



به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، کارشناسان و فعالان کارگری اعتقاد دارند که اجرای طبقه بندی مشاغل باعث افزایش روحیه و انگیزه کار، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و پیشگیری از تضییع حقوق کارگران می شود؛ ازاین رو طرح طبقه بندی مشاغل باید در تمام کارگاه ها و مجموعه های مشمول قانون کار که بالای ۵۰ نفر نیروی کار دارند، عملیاتی شود.

طرح طبقه بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیشبینی شده که در کارگاه های بالای ۵۰ نفر کارکن لازم الاجراست.

برابر اعلام معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی دو سال قبل اقدامات مؤثری در حوزه طبقه بندی مشاغل در کشور انجام گرفته و برنامه تحولی اجرای طبقه بندی مشاغل در بیشتر از ۱۰۰۰ واحد کارگری هدف گذاری شده است.وزارت کار موظف است مطابق قانون کار نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.
در همین راستا علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای برنامه تحولی وزارت کار در حوزه روابط کار اطلاع داد و اظهار داشت: طی دو سال قبل اقدامات مؤثری در حوزه طبقه بندی مشاغل در کشور انجام گرفته است و بر این اساس برنامه تحولی اجرای طبقه بندی مشاغل در بیشتر از ۱۰۰۰ واحد کارگری هدف گذاری شده است.

وی عملکرد اجرای این طرح در انتها ۹ ماهه سال جاری را مطلوب دانست و اظهار داشت: با عملیاتی شدن طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های مشمول، عدالت مزدی محقق و رضایت جامعه هدف تأمین خواهد شد.
بر مبنای ماده ۴۹ قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه ها، کارفرمایان مکلفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و بعد از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان حوزه کار، طبقه بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و باعث می شود از نیروهای کار در کارگاه ها بر مبنای شایستگی استفاده گردد.

در حال حاضر همه کارگاه های مشمول قانون کار با ماهیت دولتی، خصوصی و تعاونی در چارچوب انجام کارهای خدماتی، عمرانی، آموزشی و شرکتهای پیمانکاری حقیقی یا حقوقی با هر تعداد پرسنل و هر نوع فعالیتی مشمول اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. کارگران با قراردادهای موقت هم در هر شرکتی حتی پیمانکاری مشمول این طرح قرار می گیرند.

به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، مطابق ماده ۴۸ قانون کار به منظور پیشگیری از بهره کشی از کار دیگری نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور باید توسط وزارت کار تهیه و به مرحله اجرا در آید. طرح طبقه بندی مشاغل در تمام کارگاه های مشمول قانون کار لازم الاجراست و کارفرمایان مکلفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح طرح، نسبت به تهیه طرح و اجرای آن اقدام نمایند.




منبع:

1402/11/16
18:45:04
0.0 / 5
274
تگهای خبر: آموزش , حقوق , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است