سبد سنگین هزینه برای خانواده ها

سبد سنگین هزینه برای خانواده ها كار در محل: حمل و نقل، لوازم خانگی و پوشاك بیشترین نرخ تورم 12 ماه منتهی به خرداد را در میان كالاها و خدمات مصرفی كشور داشته اند. همین طور تورم نقطه به نقطه بخش حمل و نقل 6/48 درصد بوده است.


به گزارش کار در محل به نقل از مهر، بامداد نو نوشت: هزینه های زندگی برای خانواده ها و سرپرستان شان ماجراهای زیادی دارد. بررسی نمودارهای نرخ تورم خردادماه نشان میدهد که حمل و نقل، لوازم خانگی و پوشاک بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد را در میان کالاها و خدمات مصرفی کشور داشته اند. همین طور تورم نقطه به نقطه بخش حمل و نقل ۶/۴۸ درصد بوده است. در این گزارش جزئیات آنرا بررسی می نماییم. مرکز آمار در آخر هر ماه نرخ تورم آن ماه را اعلام می کند. بر این اساس، نرخ تورم بخش حمل و نقل در خردادماه در مقیاس سالانه ۱/۴۵ درصد رشد داشته است؛ این در حالیست که ضریب اهمیت حمل و نقل در میان خانوارهای کشور ۴۱/۹ بوده است.
مسکن که بالاترین ضریب اهمیت را در میان خانوارهای کشور دارد و ضریب اهمیت آن برابر ۵/۳۵ است، نسبت به اردیبهشت ۴/۱ درصد و نسبت به خرداد سال قبل ۷/۲۱ درصد رشد داشته است. نرخ تورم سالانه مسکن در این دوره برابر ۶/۲۲ درصد است.
بر طبق اعلام این مرکز، نرخ تورم خوراکی ها ۵/۲۶ درصد است. ضریب اهمیت خوراکی ها در بین خانوارهای کشور عدد ۵۵/۲۵ را نشان میدهد. نرخ تورم اقلام نوشیدنی همچون چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و موارد دیگر نیز ۴۹ درصد بوده است.
افزایش قیمت لوازم خانگی یکی از سوژه های داغ اقلام مصرفی خانوارهای کشور در شبکه های خبری است و اعداد مختلفی برای افزایش بهای آن عنوان می شود. مرکز آمار در گزارش خود نرخ تورم سالانه لوازم خانگی را ۳۷ درصد اعلام نمود. بهای لوازم خانگی در خرداد امسال نسبت به سال قبل ۶/۲۶ درصد و نسبت به اردیبهشت ۴/۳ درصد افزایش یافته است.
تغییر شاخص قیمت کالا برمبنای ماه مشابه در سال قبل، شاخصی است که می تواند اطلاعات مناسبی از تغییر حجم سفره خانوار بدهد. در ماه خرداد، این نرخ تورم به ۵/۲۲ درصد رسید، یعنی بطور متوسط خانوارها ۵/۲۲ درصد برای مخارج زندگی خود بیشتر از خرداد ۹۸ هزینه کرده اند؛ اما این هزینه برای خانوار شهری و روستایی تفاوت هایی داشته است که توجه به آن می تواند بمنظور سیاست گذاری های مربوطه مورد توجه قرار گیرد. نرخ تورم نقطه ای برای خانوارهای شهری ۷/۲۲ درصد است که نسبت به ماه قبل ۴/۱ واحد درصد افزایش داشته است. همین طور این نرخ برای خانوارهای روستایی ۱/۲۱ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۸/۱ واحد درصد افزایش داشته است.

وضعیت تورم مسکن
بررسی ها در زمینه هزینه خانوار در بخش مسکن نشان میدهد که به صورت میانگین، مردم کل کشور برای مسکن نسبت به خرداد پارینه ۷/۲۱ درصد بیشتر هزینه کرده اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این مساله ۶/۲۲ درصد بوده است. همین طور تورم مسکن نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۴/۱ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت در بخش شهری نشان میدهد تغییر قیمت مسکن در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۲/۲۲ درصد و تغییر قیمت مسکن در بخش روستایی، ۶/۱۵ درصد بوده است.

وضعیت تورم گوشت قرمز و سفید و فراورده های آنها
بررسی ها در زمینه هزینه خانوار در بخش گوشت قرمز و سفید و فراورده های آنها نشان میدهد که به صورت میانگین مردم کل کشور برای گوشت قرمز و سفید و فراورده های آنها نسبت به خرداد پارینه ۶/۱ درصد بیشتر هزینه کرده اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این خوراکی ۷/۲۴ درصد بوده است. همین طور تورم گوشت قرمز و سفید و فراورده های آنها نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۷/۳ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت گوشت قرمز و سفید و فراورده های آنها در بخش شهری نشان میدهد تغییر قیمت این خوراکی در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۸/۱ درصد و تغییر قیمت این خوراکی در بخش روستایی، ۷/۰ درصد بوده است. نکته قابل توجه آنجاست که نرخ تورم نقطه به نقطه گوشت قرمز و ماکیان برای خانوار روستایی منفی ۶/۰ بوده است.

وضعیت تورم حمل ونقل
بررسی ها در زمینه هزینه خانوار در بخش حمل و نقل نشان میدهد که به صورت میانگین مردم کل کشور حمل و نقل نسبت به خرداد پارینه ۶/۴۸ درصد بیشتر هزینه کرده اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این مساله ۱/۴۵ درصد بوده است. همین طور تورم حمل و نقل نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۵/۰ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت حمل و نقل در بخش شهری نشان میدهد تغییر قیمت حمل و نقل در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۱/۴۸ درصد و تغییر قیمت حمل و نقل در بخش روستایی، ۹/۵۱ درصد
بوده است.

سال سخت ۹۹
برای پیش بینی دقیق نرخ تورم در ماه های آتی ابتدا باید سناریوهای مختلف را معرفی کرده و برمبنای آن نرخ تورم را پیش بینی نمود. در این گزارش پیش بینی نرخ تورم با بهره گیری از چهار سناریو انجام می شود.
سناریوی اول: استفاده از الگوی مشابه ماه پایانی سال ۱۳۹۷ و سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۸ است. با توجه به این که در سال ۱۳۹۷ با تورم بالایی مواجه بودیم، این سناریو می تواند بعنوان حالتی بدبینانه در نظرگرفته شود.
سناریوی دوم: استفاده از الگوی مشابه ماه پایانی سال ۱۳۹۶ و سه ماه ابتدایی ۱۳۹۷ است و چون در این بازه با ثبات نسبی در نرخ تورم مواجه بودیم، این سناریو حالتی خوش بینانه دارد. سناریوی سوم: میانگین این دو حالت است
سناریوی چهارم: می توان از رابطه نرخ تورم تولیدکننده و مصرف کننده استفاده نمود. با توجه به این که شاخص قیمت تولیدکننده برمبنای قیمت تمام شده کالاهای تولیدشده محاسبه می شود، انتظار می رود تغییرات قیمت این بخش با یک وقفه زمانی به تورم مصرف کننده منتقل شود. بر این اساس سناریوی چهارم تغییرات نرخ تورم ماهانه مصرف کننده، تغییرات نرخ تورم ماهانه سه ماه قبل تولیدکننده است. با توجه به این که نرخ تورم تولیدکننده فقط تا آذر تهیه شده، بدین سبب پیش بینی بر طبق این سناریو فقط برای اسفند ۱۳۹۸ انجام شده است.
برمبنای سناریوی سوم که احتمال تحقق آن بیشتر است، روند نزولی نرخ تورم سالانه ادامه داشته و در خرداد ۱۳۹۹ به ۹/۲۷ درصد می رسد؛ اما روند نزولی نرخ تورم نقطه ای در اردیبهشت ۱۳۹۹ در عدد ۹/۲۰ درصد متوقف شده و در خرداد همین سال با افزایش ۸/۰ درصدی به ۷/۲۱ درصد می رسد.


منبع:

1399/04/03
16:24:22
5.0 / 5
2538
تگهای خبر: تولید , خدمات , سفر , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است