گزارش كار در محل

حل مشكلات درمانی ایثارگران شاید وقتی دیگر

حل مشكلات درمانی ایثارگران شاید وقتی دیگر كار در محل: افزایش ناچیز بودجه بنیاد شهید در بودجه ۹۹ بخصوص در حوزه درمان گواه عدم امكان حل مشكلات درمانی ایثارگران در سال آینده است.



خبرگزاری مهر، گروه جامعه_ ساناز باقری راد: روز گذشته لایحه بودجه سال ۹۹ به مبلغ ۴۸۴ هزار میلیارد تومان از جانب رئیس جمهور تقدیم مجلس و بودجه دستگاه ها، نهادها، مراكز دولتی و غیر دولتی در سال ۹۹ تعیین شد.
در این لایحه، بودجه كلی در نظر گرفته شده برای بنیاد شهید و امور ایثارگران مبلغ ۱۸ هزار و ۴۲۷ میلیارد تومان است این در شرایطی است كه این مبلغ سال قبل ۱۳ هزار و ۹۳۴ میلیارد تومان بوده و بودجه امسال این نهاد هرچند به میزانی ناچیز حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است.
یكی از مهم ترین بخشهای بنیاد شهید كه هرساله در ردیف بودجه قرار می گیرد، بخش خدمات درمانی و توانبخشی ایثارگران، توسعه خدمات بیمه ای، خدمات اجتماعی، فرهنگی و ورزشی و خدمات حمایتی نسبت به این قشر است.
حل مشكلات درمانی ایثارگران؛ شاید وقتی دیگر
سهم خدمات درمانی و توانبخشی ایثارگران از لایحه بودجه امسال برابر با یك هزار و ۶۳ میلیارد تومان است هرچند كه این رقم نسبت به سال قبل حدود ۱۴ درصد و به میزان ۵۰ میلیارد افزایش یافته اما با عنایت به مشكلات درمانی فراوان جامعه شاهد و ایثارگر، به نظر می آید كه افزایش ناچیز اعتبارات این حوزه پاسخگوی مشكلات جانبازان نخواهد بود و با این روند در سال ۹۹ هم همچون سال ۹۸ چالش های درمانی ایثارگران همچنان ادامه خواهد داشت.
با توجه به اینكه در طول سال جاری ایثارگران با مشكلات عدیده ای در حوزه خدمات بیمه و درمان مواجه بوده و به علت بدهی بنیاد شهید به شركت طرف قرارداد بیمه، شاهد عدم عرضه خدمات خیلی از مراكز درمانی به ایثارگران یا عدم پرداخت معوقات درمانی آنها بودیم، انتظار می رفت تا دولت در حوزه پوشش بیمه ای، توجه ویژه ای به افزایش بودجه داشته تا امكان تسویه بدهی های بنیاد به شركت بیمه وجود داشته باشد و خلاهای ایثارگران هم رفع گردد.
اعتبار خدمات بیمه ای ایثارگران نسبت به سال ۹۸ تنها ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته و این در شرایطی است كه بنیاد شهید امسال بارها از دولت تقاضای تخصیص اعتبار در این عرصه را داده بود اما روشن است كه افزایش بسیار ناچیز اعتبارات این حوزه گرهی از دردهای ایثارگران باز نخواهد كرد.
منصور میرمرادی معاون توسعه و مدیریت بنیاد شهید هم مرداد ماه سال جاری اعلام نموده بود كه تنها در حوزه درمانی حدود ۳ هزار میلیارد كمبود اعتبار داریم و به شركت بیمه هم بدهكار هستیم.
وی دلیل خودداری شركت بیمه و مراكز درمانی طرف قرارداد را از عرضه خدمات به ایثارگران و همینطور عدم پرداخت معوقات درمانی آنها را عدم تسویه حساب بنیاد شهید با بیمه دی خوانده بود و حال بودجه كنونی هم پاسخ گوی هیچ كدام از نیازها و دردهای خانواده های شاهد و ایثارگر نخواهد بود.
ایثارگران كمی امیدوار باشند؛ افزایش بودجه خدمات حمایتی
اما در كنار بی توجهی های دولت به دغدغه های درمانی بی شمار خانواده های شاهد و ایثارگر، گویا تنها خدمات حمایتی جامعه شاهد مورد لطف دولت قرار گرفته است. خدمات حمایتی بنیاد شهید كه در ردیف بودجه قرار دارند شامل طرح های تامین مسكن، پشتیبانی از اشتغال، تامین حقوق و مستمری ایثارگران است.
در بودجه سال ۹۸ هر كدام از مولفه های مذكور به صورت مجزا تعریف و برای آنها بودجه لازم در نظر گرفته شده بود اما در بودجه سال آینده بودجه تمامی این موارد مجموعا در چارچوب خدمات حمایتی تعیین شده است. شاید بتوان تنها نكته خوشایند در بودجه بنیاد شهید را افزایش ۱۴ درصدی اعتبارات این حوزه آن هم به مبلغ ۴ هزار و ۱۱۲ میلیارد تومان دانست.
به صورتی كه میزان اعتبارات خدمات حمایتی ایثارگران در سال ۹۸ برابر با ۱۰ هزار و ۱۲۱ میلیارد تومان بوده و این رقم برای سال آینده به میزان ۱۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان است.
به طور كلی با عنایت به افزایش ناچیز اعتبارات بنیاد شهید بخصوص در حوزه های درمانی و بیمه، نمی توان به حل مشكلات این قشر در سال پیش رو امید چندانی داشت.
این در شرایطی است كه با وجود ضرورت توجه ویژه دولت و دستگاه ها به خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و حل مشكلات آنها، با این شیوه از تقسیم بودجه شاهد بی مهری دولت نسبت به زندگی وفادار ترین افراد جامعه هستیم.

1398/09/21
20:25:35
5.0 / 5
4068
تگهای خبر: اشتغال , بودجه , بیمه , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است